כירורגיית פה ולסת
כירורגיית פה ולסת היא תחום התמחות ברפואת שיניים המתמקד באבחון וטיפול במצבים שונים הקשורים לפה, לסת, פנים וצוואר. התמחות כירורגית זו כוללת מגוון רחב של פרוצדורות, כולל עקירת שיני בינה, השתלות שיניים, ניתוחי לסת וטיפול בטראומה בפנים.
הכירורגים שלנו עוברים הכשרה מקיפה לביצוע הליכי טיפול מורכבים והם מוסמכים לטפל בבעיות תפקודיות ואסתטיות כאחד – מתיקון בעיות מנשך ועד שיקום שיניים חסרות, שתלים, עקירות כירורגיות ועוד…
טיפולים כירורגיים הניתנים במרפאה
כל הטיפולים במרפאה ניתנים על ידי רופאי שיניים ישראלים בוגרי הדסה.
כירורגיית פה ולסת
עקירת שיני בינה
שיני בינה, הידועות גם בשם טוחנות שלישיות, הן קבוצת השיניים האחרונה שמופיעה בחלל הפה. בשל שטח מוגבל בפה, שיניים אלה לעיתים לא מצליחות לבקוע באופן מלא, דבר שיכול לגרום לכאב עקב הצפיפות, חוסר יישור ונזק לשיניים סמוכות. ללא טיפול נכון, יתפתח במקום זיהום ותיווצר דלקת ברקמת החניכיים שמסביב.
על מנת שכל אלו לא יקרו, נהוג לבצע הליך כירורגי של עקירת שן הבינה הסוררת.
הליך עקירת שן הבינה מתחיל בבדיקה מקיפה, כולל צילומי רנטגן דנטליים, ע"מ להעריך את המיקום והמצב של שיני הבינה. בהתבסס על הממצאים, יקבע הרופא המטפל את דרך הטיפול ומהלך הניתוח. במהלך הניתוח, המטופל נמצא תחת הרדמה מקומית על מנת להבטיח נוחות וחוסר כאב לאורך כל ההליך. המנתח מתחיל ביצירת חתך ברקמת החניכיים כדי לחשוף את השן הפגועה. במקרים מסוימים, ייתכן שיהיה צורך להסיר חלק קטן מהעצם כדי לגשת באופן מלא לשן. לאחר החשיפה, השן משתחררת בזהירות ונעקרת. לאחר מכן נתפר החתך כדי לקדם ריפוי תקין.
השתלות שיניים בכירורגיית פה ולסת
בניתוחי פה ולסת, שתלים דנטליים ממלאים תפקיד מרכזי בשיקום שיניים חסרות ובשיפור בריאות הפה הכללית. בין אם איבדתם שן עקב טראומה, עששת או מחלת חניכיים, שתלים דנטליים מציעים פתרון קבוע המחליף באופן מושלם את המראה, התחושה והתפקוד של שיניים טבעיות.
ישנם סוגים שונים של שתלים דנטליים המשמשים בניתוחי פה ולסת. השתלים האנדוסטליים הם הסוג הנפוץ ביותר והם ממוקמים ישירות בתוך עצם הלסת. שתלים אלה מורכבים מעמוד טיטניום המתמזג עם העצם, ויוצר בסיס חזק לכתר דנטלי או לגשר.
שתלים תת-פריאוסטיאליים, לעומת זאת, ממוקמים על גבי עצם הלסת אך מתחת לרקמת החניכיים. הם אידיאליים עבור חולים שאין להם מספיק גובה עצם או נפח.
אחד היתרונות המרכזיים של שתלים דנטליים הוא יכולתם למנוע אובדן עצם בלסת. כאשר שן חסרה, העצם הבסיסית יכולה להידרדר עם הזמן. שתלים דנטליים ממריצים את עצם הלסת, מונעים ממנה להתדרדר ושומרים על חוזקה וצפיפותה.
יתרון נוסף של שתלים דנטליים הוא המראה הטבעי שלהם. הכתר או הגשר הדנטלי המחובר לשתל מיוצר בהתאמה אישית כדי להתאים לצורה, לגודל ולצבע של השיניים הטבעיות ומבטיח שילוב חלק עם החיוך שלכם. זה לא רק משפר את המראה שלך, אלא גם מגביר את הביטחון העצמי.
בנוסף, שתלים דנטליים מציעים יציבות ונוחות טובות יותר בהשוואה לאפשרויות החלפת שיניים אחרות כמו תותבות או גשרים. בניגוד לשיניים תותבות, שעלולות להחליק או לגרום לאי נוחות בזמן אכילה או דיבור, שתלים דנטליים מעוגנים היטב בעצם הלסת ומספקים בסיס יציב וחזק.
כאשר שוקלים השתלת שיניים, חיוני להתייעץ עם מנתח פה ולסת מנוסה שיכול להעריך את הצרכים הספציפיים שלך ולקבוע אם אתה מועמד מתאים להליך. גורמים כגון בריאות הפה הכללית, צפיפות עצם הלסת וכל מצב רפואי בסיסי יילקחו בחשבון.
לסיכום, שתלים דנטליים הם כלי רב ערך בניתוחי פה ולסת להחלפת שיניים חסרות. יש להם יתרונות רבים, כולל מניעת אובדן עצם, הענקת מראה טבעי ויציבות ונוחות מעולות. התייעץ עם כירורג פה ולסת כדי לקבוע אם שתלים דנטליים הם הפתרון הנכון עבורך.
חשיפת שתלים בכירורגיית פה ולסת
חשיפת שתלים היא הליך נפוץ בניתוחי פה ולסת. מדובר בחשיפת השתל הדנטלי לאחר שהוא השתלב בעצם הלסת של המטופל. הסיבות העיקריות לחשיפת שתלים הן הנחת הפתח והשחזור הסופי על גבי השתל, והבטחת ריפוי תקין.
הליך חשיפת השתלים הוא פשוט יחסית. מנתח הפה מבצע חתך קטן ברקמת החניכיים כדי לחשוף את השתל. ברגע שהשתל גלוי, מחובר אליו חיבור, המשמש כמחבר בין השתל לבין השחזור הסופי. לאחר מכן תופרים את רקמת החניכיים בחזרה למקומה, מה שמאפשר ריפוי תקין.
לאחר ההליך, חשוב לעקוב אחר הוראות הטיפול לאחר הניתוח שסופקו על ידי כירורג הפה. זה כולל בדרך כלל שמירה על היגיינת פה טובה, הימנעות ממזונות קשים או לעיסים, ונטילת תרופות מרשם לפי ההוראות. כמו כן, ייקבעו פגישות מעקב קבועות כדי לעקוב אחר תהליך הריפוי ולהבטיח את הצלחת השתל.
שתלים לאנשים עם מחסור בעצם.
כירורגיית פה ולסת מציעה פתרונות לאנשים עם אובדן עצם המעוניינים להתקין שתלים דנטליים. אובדן עצם יכול להתרחש מסיבות שונות, כגון מחלת חניכיים, טראומה או הזדקנות טבעית. שתלים מספקים בסיס יציב לשיניים מלאכותיות, אך כמות מספקת של עצם בריאה נחוצה למיקומם המוצלח.
במקרים בהם קיים אובדן עצם, מנתחי פה ולסת משתמשים בטכניקות כדי לחדש או להגדיל את העצם לפני מיקום השתל. בדרך כלל מדובר במילוי חומר סינטטי דמוי עצם המשמשים לבניית עצם הלסת. ניתן לבצע גם הליכי הרמת סינוס כדי ליצור מקום נוסף בלסת העליונה לשתלים.
על ידי שימוש בטכניקות אלה, אנשים עם אובדן עצם עדיין יכולים להפיק תועלת משתלים דנטליים. עם זאת, חשוב לציין כי הצלחת ההליך תלויה בגורמים שונים, כגון מידת אובדן העצם ובריאות הפה הכללית. התייעצות עם כירורג פה ולסת מנוסה היא קריטית כדי לקבוע את אפשרות הטיפול המתאימה ביותר.
הרמת סינוס פתוחה וסגורה בניתוחי פה ולסת
בתחום ניתוחי פה ולסת, נהוג לבצע פרוצדורות הרמת סינוס להגדלת נפח העצם בלסת העליונה. זה מועיל במיוחד עבור אנשים הזקוקים להשתלת שיניים אך חסרים צפיפות עצם מספקת בשל גורמים כגון אובדן שיניים או ספיגת עצם. שתי טכניקות נפוצות המשמשות להליכי הרמת סינוס הן הרמות סינוס פתוחות וסגורות.
הרמת סינוס פתוחה
טכניקה זאת, הידועה גם בשם טכניקת החלון הצידי, כרוכה ביצירת חלון קטן בקיר הצידי של הסינוס המקסילרי. זה מאפשר גישה לקרום הסינוס, אשר מורם בעדינות, ולאחר מכן חומר השתלת עצם ממוקם כדי לקדם צמיחת עצם חדשה. טכניקת הרמת סינוס פתוח משמשת בדרך כלל כאשר נדרשת כמות משמעותית של השתלת עצם.
הרמת סינוס סגורה
טכניקה הידועה גם בשם טכניקת אוסטאוטום. מדובר בגישה פחות פולשנית הכוללת יצירת חור קטן בעצם ליד רצפת הסינוס ושימוש במכשירים מיוחדים הנקראים אוסטאוטומים על מנת להרים בעדינות את קרום הסינוס. לאחר מכן חומר השתלת העצם נארז בחלל שנוצר על ידי האוסטאוטום, וממריץ את צמיחת העצם.
גם להליכי הרמת סינוס פתוחים וגם סגורים יש יתרונות. הרמת הסינוס הפתוחה מאפשרת גישה טובה יותר לחלל הסינוס, מה שהופך אותה למתאימה למקרים בהם יש צורך בהשתלת עצם נרחבת יותר. עם זאת, זה כרוך זמן ריפוי ארוך יותר עלול לגרום יותר אי נוחות לאחר הניתוח. הרמת הסינוסים הסגורה, לעומת זאת, היא פחות פולשנית, בדרך כלל יש לה זמן ריפוי קצר יותר, וניתן לבצע אותה דרך חתך קטן יותר, וכתוצאה מכך אי נוחות מינימלית לאחר הניתוח.
חשוב לציין כי הטכניקה הספציפית בה נעשה שימוש תהיה תלויה בגורמים כגון הצרכים האישיים של המטופל, איכות העצם והמומחיות של מנתח הפה והלסת. לכן, חשוב להתייעץ עם איש מקצוע מוסמך שיכול להעריך כל מקרה לגופו ולקבוע את הגישה המתאימה ביותר.
מעוניינים לקבוע פגישת יעוץ?
השאירו פרטים ומתי נוח לכם להגיע ונחזור אליכם בהקדם